Hoe pompt u de Winner® voetballen op?

Een voetbal dient voor het eerste gebruik 48 uur van te voren te worden opgepompt. Pomp 100% + 10% extra in de bal. Gebruik hiervoor bij voorkeur het door WINNER® meegeleverde mondstuk.

STAP 1
Bevochtig het mondstuk met glycerine, paraffine of een mineraalolie (andere vetten niet gebruiken, dit kan het rubber aantasten). Het ventiel is gemaakt van hard gevulkaniseerd rubber. Steek het mondstuk met een schroefbeweging rechtstandig, zie afbeelding, in het balventiel, anders kan het ventiel of de binnenbal beschadigen en gaan lekken.

STAP 2
Pomp een beetje lucht in de bal. Kneed daarna de bal tussen je handen aan alle kanten, zodat de naden van de vlakken zich goed kunnen zetten en de bal soepel wordt. Pomp meer lucht in de bal en herhaal het kneden en oppompen totdat de bal tot 110% is opgepompt.

STAP 3
Controleer de bal aan alle kanten op slecht sluitende naden, schud de bal en luister of er lucht ontsnapt. Doe een druppel paraffineolie in de ventielopening indien de bal door het ventiel lucht verliest.

STAP 4
Een uur voor de wedstrijd de 10% extra lucht laten ontsnappen. Ook weer rechtstandig het mondstuk met een schroefbeweging in het balventiel steken. De bal heeft dan een mooie ronde vorm. Maak na gebruik de bal schoon. Verlaag de balspanning tot 50%. Dit kan gedaan worden met een bevochtigd mondstuk dat wederom, rechtstandig in het ventiel wordt gestoken. Vet de bal in met bijenwas en bewaar deze bij kamertemperatuur. De bal moet in een plastic hoes worden bewaard, dit voorkomt uitdroging.

WAARSCHUWING
Een nieuwe of gebruikte bal, op volle spanning of te koud opgeborgen, zal zijn ronde vorm verliezen.

Bestel

Als je wilt winnen

moet je scoren en scoren doe je met Winner® Voetballen.

Bestel nu