Professionele Voetbaltechnologie

Samenstelling van de Winner® Voetballen

De kwaliteit van de buitenkant van de WINNER® VOETBALLEN (1e laag) speelt een cruciale rol in het leven van alle type voetballen uit onze collectie. Wij gebruiken de beste kwaliteit Microfiber, Polyurethaan en andere soorten synthetische leersoorten.

De glimmende coating, gewaardeerd voor de goede uitstraling, is geschikt voor zowel gras als kunstgras, voor zowel een natte als een droge ondergrond.

Deze tussenlaag bestaat uit een 3mm rubberlaag die met polyester en katoen gelijmd wordt wat noodzakelijk is voor een goede toepassing van de bal als geheel. Door de lagen krijgt de bal een speciale ‘stuit’ (bounce) en behoudt gevoel.

Voor de 2e laag gebruiken wij een speciaal geweven stof, die bestaat uit een combinatie van katoen en polyester. De stof is behandeld met een speciaal anti-schimmel product.

Onze complete serie professionele voetballen zijn extra sterk, nemen weinig water op en zijn bestand tegen slijtage. In principe is onze complete range van WINNER® VOETBALLEN geschikt voor verschillende soorten ondergrond.

De draad. Voor onze topkwaliteit WINNER® VOETBALLEN gebruiken wij voor het aan elkaar stikken van de balsegmenten een draad die bestaat uit 5 van tevoren gerekte draden die in elkaar worden gedraaid. De draden worden vastgezet met een dubbele knoop. Door genoemde behandeling behoudt de bal zijn vorm bij hoge druk.

De binnenbal. De kwaliteit van de binnenbal is zeer bepalend voor een goede trainings- / wedstrijdvoetbal. Onze fabriek maakt gebruik van de beste soort butyl. Deze binnenballen worden ook in eigen fabriek geproduceerd. Hierdoor kan de kwaliteit gewaarborgd worden en blijft de voetbal in het gebruik buitengewoon in balans, houdt goed richting in de lucht en op de grond en blijft de lucht lange tijd behouden.

Veel gestelde vragen

Er bestaat de mogelijkheid om uw eigen bedrijfsbal met eigen logo en
kleuren aan te schaffen. Dit is zeer aantrekkelijk en betaalbaar voor
ieder bedrijf en organisatie. U kunt kiezen uit diverse kwaliteiten zoals
prof. wedstrijd-, trainings-, of relatiegeschenkballen.

Voetballen die niet meer onder garantie vallen, kunnen voor kostprijs worden gerepareerd, mits de schade dit toelaat. De reparatiekosten bedragen € 15,- per bal, exclusief B.T.W. en verzendkosten.

Indien nieuwe voetballen worden bewaard op kamertemperatuur en worden opgeborgen in de door Tradeway Nederland verstrekte plastic verpakking geldt een EXTRA GARANTIE van 3 jaar!

WINNER® VOETBALLEN gaat er vanuit dat u de voetbal in goede staat heeft ontvangen.

U kunt uw klacht schriftelijk indienen. Vermeld hierbij de aard van de klacht.
Mocht u een klacht hebben over uw voetbal, dan kunt u de voetbal naar ons adres in Den Haag opsturen.
Wij repareren de bal of sturen u een nieuwe bal op, mits garantie.

Uw garantiebewijs is uw aankoopbon!

• Tradeway Nederland verleent 2 jaar GARANTIE op de professionele WINNER® voetballen en 1 jaar GARANTIE op de amateur
kwaliteit voetballen op stikwerk, vorm, en waterdichtheid.

• De garantie vervalt indien er schade is ontstaan door slijtage, noppen, doornen, spijkers, betonnen palen, struikgewas, verkeerd
gebruik van de nippel en alle andere van buiten inwerkende zaken.

STAP 1
Bevochtig het mondstuk met glycerine, paraffine of een mineraalolie (andere vetten niet gebruiken, dit kan het rubber aantasten). Het ventiel is gemaakt van hard gevulkaniseerd rubber. Steek het mondstuk met een schroefbeweging rechtstandig, zie afbeelding, in het balventiel, anders kan het ventiel of de binnenbal beschadigen en gaan lekken.

STAP 2
Pomp een beetje lucht in de bal. Kneed daarna de bal tussen je handen aan alle kanten, zodat de naden van de vlakken zich goed kunnen zetten en de bal soepel wordt. Pomp meer lucht in de bal en herhaal het kneden en oppompen totdat de bal tot 110% is opgepompt.

STAP 3
Controleer de bal aan alle kanten op slecht sluitende naden, schud de bal en luister of er lucht ontsnapt. Doe een druppel paraffineolie in de ventielopening indien de bal door het ventiel lucht verliest.

STAP 4
Een uur voor de wedstrijd de 10% extra lucht laten ontsnappen. Ook weer rechtstandig het mondstuk met een schroefbeweging in het balventiel steken. De bal heeft dan een mooie ronde vorm. Maak na gebruik de bal schoon. Verlaag de balspanning tot 50%. Dit kan gedaan worden met een bevochtigd mondstuk dat wederom, rechtstandig in het ventiel wordt gestoken. Vet de bal in met bijenwas en bewaar deze bij kamertemperatuur. De bal moet in een plastic hoes worden bewaard, dit voorkomt uitdroging.

Als je wilt winnen

moet je scoren en scoren doe je met Winner® Voetballen.

Bestel nu